'Een beetje gek, maar niet minder mens' http://www.ad.nl/nieuws/een-beetje-gek-maar-niet-minder-mens~a14f7eeb/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

 

Bekijk ook het stuk in de krant mooi verwoord precies hoe ik mijn verhaal wil vertellen. 

Lees het artikel "Milou Vossebeld fotografeerde acht ouderen op een gesloten afdeling in een Twents verpleegtehuis" op de NPO Radio 1 website: http://www.nporadio1.nl/sportzomer-2016/onderwerpen/362705-milou-vossebeld-fotografeerde-acht-ouderen-op-een-gesloten-afdeling-in-een-twents-verpleegtehuis

 

Op de Radio een interview met  Jeroen Stomphorst, Suzanne Bosman over mijn boek PG, de psychogeriatrische afdeling, mijn kijk op de zorg.

 

 

PG Mijn kijk op de zorg, op de psychogeriatrische afdeling.

Ik zou niet willen zeggen dat de zorg van tegenwoordig goed of slecht is. Het is wat het is. Ik weet dat ik als verzorgende elke dag mijn beste beentje voor zet om het voor deze mensen zo aangenaam mogelijk te maken.

Als fotograaf laat ik jullie mijn mensen zien. Zij zijn weggestopt achter gesloten deuren, weg van de normale maatschappij. Ze zijn vaak niet meer in staat zichzelf te verzorgen en hebben alle hulp nodig om hun dag normaal te laten verlopen.
Ze zijn kwetsbaar, de weg een beetje kwijt, afhankelijk, maar het zijn nog steeds mensen.

Door middel van mijn beelden probeer ik hen een plekje terug te geven als mens in de maatschappij.

 

 

 

Haar Haar

Dit is nog een project waar ik midden in zit. 2,5 jaar geleden heb ik besloten, dat ik mijn haar wil laten groeien om het vervolgens te doneren aan een stichting. Tegenwoordig is het bijna een hype om je haar te doneren, maar wat gebeurt er dan eigenlijk mee? En waarom is echt haar zo belangrijk?

Zo zijn er er nog veel meer vragen waar ik me mee bezig houd en daarom ben ik begonnen aan dit project. De serie foto’s is het begin van mijn verhaal en toon ik jullie hier. Een serie foto’s van wat haar kan uitdrukken. Elk kapsel geeft een andere indruk van een persoonlijkheid.

Wat nu nog mijn haar is, wordt straks misschien haar haar.